Violin versus trommer

Der er udbrudt nabokrig i den opgang, hvor jeg bor i min etværelses lejlighed under mine studier på universitetet. Jeg bor ikke i et kollegium, men i min opgang er der udelukkende tale om små lejligheder, så vi er næsten alle studerende.

Jeg bor på første sal, og det er vist heldigt, for oppe på fjerde sal er det, at to naboer er kommet vældigt i krig med hinanden. Det startede med, at der flyttede en ny beboer ind i lejligheden til venstre, og han studerer på musikkonservatoriet, og hjemme øver han sig flittigt på sin violin. Det sker også tit meget sent om aftenen, og hans nabo har mange gange bedt ham om at holde op, for det er umuligt at falde i søvn til lyden af hans øvelser.

Men violinspilleren er åbenbart ikke specielt hensynsfuld, for han fortsætter bare. Det har fået hans nabo, Uffe, til at forsøge med flere forskellige slags gengæld. Først satte han en stor højtaler tæt hen til skillevæggen mellem de to lejligheder og skruede godt op for stereoanlægget, men det fik ikke violinspilleren til at stoppe.

Forleden aften overværede jeg, at Uffe og en hans kammerater slæbte et stort trommesæt op ad trapperne, og lidt senere listede jeg op mod fjerde sal for at lytte. Jeg nåede kun op til anden sal, før jeg kunne høre, at der var godt gang i trommerne i den ene lejlighed og violinen i den anden.

Det må snart stoppe, for det generer også andre beboere.