Underslæb

Det er ikke specielt morsomt at blive mistænkt for økonomisk kriminalitet af den ene eller den anden art, når man med sig selv ved, at man har helt rent mel i posen. Men det var, hvad der skete for min gode ven gennem mange år, Finn, der er økonomichef i et mellemstort firma her i byen.

Det hele startede med, at firmaets revisorer påpegede, at nogle økonomiske transaktioner ikke var helt gennemskuelige, og de ønskede disse transaktioner underkastet en nærmere undersøgelse. Revisorerne påpegede, at der var en mulighed for, at der var begået underslæb mod firmaet, og man anbefalede, at økonomichefen blev sendt på ferie, mens den grundige undersøgelse blev foretaget. Nogle mente endda, at han engang var straffet for kurs manipulation også.

Finn var ikke begejstret for at være væk, mens undersøgelsen stod på, for han mente bestemt, at han kunne bidrage med sin viden om de pågældende transaktioner, som var foretaget med den administrerende direktørs vidende.

Men Finn måtte give sig og finde sig i at være udelukket fra virksomheden i tre uger, som var den tid, revisorerne mente, at de skulle bruge til at komme til bunds i sagerne. Finn sad en aften hos mig og var meget trist til mode, så jeg foreslog ham, at han udnyttede den ufrivillige ferie til at komme lidt væk fra det hele.

Det råd valgte han at følge, og han fandt en afbudsrejse til Kreta. Da han havde været væk en lille uge, ringede han til mig og fortalte, at han var blevet ringet op revisorerne, der kunne fortælle, at der alligevel intet var galt.