Træpiller – Er det er fordel at fyre op med træpiller

Jeg kan mærke på mig selv, at jeg bliver mere og mere miljø venlig. Det skal forstås på den måde, at jeg er begyndt at tænke meget mere over hvordan jeg er overfor naturen. Jeg er begyndt at tænke rigtig meget over, hvad der er den bedste måske at opvarme min bolig på.

Jeg anvender i dag et oliefyr, og jeg har gået og tænkt på at det nok ikke er den optimale løsning for mig at anvende. Jeg har læst en del omkring miljøpåvirkninger fra et oliefyr inde på Energistyrelsen, og er nok kommet frem til, at jeg hellere må lave om på min opvarmning. Jeg kunne fremover rigtig godt tænke mig at bruge solceller, men tror ikke det er godt. Det vil jo betyde at hele min varme installation i dag skal udskiftes til fx. el, så den løsning bliver dyr til en opstart.

Jeg har læst en del omkring træpiller, og den idé lyder rigtig god. Jeg vil kunne anvende min installation i dag, for det eneste der skal laves om, det er oliefyret der skal byttes med et træpillefyr. I følge energistyrelsen, så er træpiller et virkelig miljø rigtigt alternativ til et olie fyr, og når jeg nu ikke kan komme på fjernvarme, så er det vist den mest optimale løsning for mig. Jeg ville rigtig gerne tilsluttes fjernvarmen, men på grund af beliggenheden på mit hus, så er det desværre ikke muligt.

Jeg vil nu gå og tænke lidt over min kommende løsning, for jeg vil også høre en ekspert om jordvarme kan være en fornuftig løsning for mig. Jeg har hørt at jordvarme koster en del del, så hvis man nu både har jordvarme og solceller, vil det så være den mest optimale løsning måske. Mit problem er, at jeg ikke helt ved hvem skal skla få råd af, for hvis jeg spørger en der sælger jordvarme, så vil han jo bare rådgive ud af eget salg.