At finde den rigtige autostol

Er man på jagt efter en autostol er der ufatteligt mange valgmuligheder man står overfor som kunde. Det gør det alt andet end lige umuligt at finde en model som har en fornuftig pris og som samtidig er af rigtig god kvalitet.

Beskyttelse af barnet

Det er allerførst vigtigt at stolen beskytter barnet, ellers er der ikke den store ide i at investere i en autostol. Cybex Solution X2-fix har en nakkestøtte der kan reguleres så den bedst muligt beskytter barnet. Derudover har stolen fået masser af priser og vundet en masse tests i udlandet, hvilket gør at stolen er til at stole på.

Stolen er derudover godt dækket ind med sidebeskyttende materiale, der næsten ligesom en airbag beskytter barnet ekstra. Alt i alt gør det at stolen er god til at beskytte barnet.

Børn sviner

En af de vigtige ting ved en autostol er også at den er til at gøre ren. Det er ofte sådan at børn på den ene eller anden måde for gjort stolen beskidt med med, opkast eller mudder fra skoene, og derfor er det rart at kunne vaske betrækket. Du kan derfor på Cybex modellen tage betrækket af og vaske det ved 30 grader varmt vand.

Kan du få stolen på plads?

En klassiker er at man ikke kan finde ud af at sætte stolen ind i bilen, eller få selen på. Sikkerheds-manien gør ofte at designeren gør at stolen kommer med en manual der er ligeså tyk som biblen. Derfor er det ikke alle stole der er lige nemme at montere. Cybex stolen anvender dog en løsning kaldet isofix, som gør at den er utrolig nem at fastgøre i bilen. Stolen er samtidig meget solid når den endelig er monteret.

Prisen?

Stolen koster lige under 2.000 kr, og det er også en sjat penge for en autostol. Til gengæld opfylder den mange af de krav man måtte have som forældre af en autostol. Der findes billigere alternativer, men der vil man uden tvivl gå på kompromis med nogle af de mere bekvemmelige ting.