Strøm og batterier

Der er altid en række praktiske detaljer, man nødvendigvis skal have på plads, når man skal ud at rejse på enten ferie eller arbejdsmæssigt. Og skal man for eksempel til USA, er det også nødvendigt tage højde for, at man derovre kun har 110 volt i stikkontakterne, som så i øvrigt også er anderledes udformet med to flade ben i stedet for de to runde, vi er vant til i vores stikpropper.

Man kan heldigvis få adaptere, så man kan bruge den danske stikprop, når man for eksempel skal have opladet sine baterier af forskellig slags. Det skal man jo med hensyn til mobiltelefonen, og på den rejse, vi skal på til USA i næste uge, vil jeg også medbringe min bærbare computer, som jeg også gerne vil holde opladet til hjemturen, så jeg kan sidde og arbejde lidt på flyrejsen.

For at kunne servicere flere af vores genopladelige batterier på en gang har jeg fået den ide at medbringe en af de kendte stikdåser med tre hunstik i. Så behøver jeg kun at have en enkelt adapter og kun optage en enkelt stikkontakt på hotelværelset, mens vi er på ferie. I øvrigt har jeg samlet alle mine strømforsyninger til en enkelt, og det er jo ganske smart.

Forskellen på den elektriske spænding i USA og i Europa var i øvrigt en detalje, jeg totalt glemte sidst, vi var på ferie i USA. Jeg faldt for en lækker barbermaskine til en overkommelig pris, så den købte jeg straks. Det var først, da vi var kommet hjem, at jeg kom i tanker om spændingsforskellen, men den klarer jeg med en omformer. Og den var ikke særligt dyr, så jeg kunne undgå at tage et billig lån på nettet 🙂