Spare penge med varmepumper

Hvis er sommerhus ejer, eller i særdeles har el varme, så er der mange penge at spare, hvis du vælger at udskifte din nuværende el-varme opvarmning med en energi besparende varmepumpe.

Jeg har i den senere tid set en tindens til at der investeres i billige varmepumper fra diverse byggemarkeder, og det kan jeg på ingenmåde anbefale, faktisk vil jeg mene at det er et skridt i den helt forkerte retning. Den seneste jeg har i dialog med omkring det brugte argumentet at den jo var A mærket, og det er også rigtigt at de lige har gjort en indsats for at opnå en A mærkning på varmepumperne der sælges i byggemarkederne, men de kan også kun lige kravle op over grænsen. Eller det er i hvert fald sådan indtil videre, der er nemlig en ny international mærkningsordning på vej hvor de A mærket varmepumper.

Indtil videre skal man undlade at kigge efter A mærkningsordningen på varmepumper, og i stedet for henlede opmærksomheden på COP værdien, den er nemlig et udtryk for hvor god den enkelte model er til at udnytte energien. Min anbefalingen er at man skal vælge en model hvor COP værdien ligger over 5 for at opnå den mest optimale  besparelsen i forhold til investeringen.