Trådløst netværk og it-support

Hvis du står over for det svære valg mellem trådløst netværk i hjemmet eller ikke trådløst, kan du få svaret her:

Hvis du er mest fokuseret på omkostningerne og er ligeglad med mobiliteten ved et netværk, kan du nøjes med et netværk forbundet med ledninger. Hvis du på den anden side hælder mere til den nyeste teknologi og vil du gerne koble til dit netværk på en fleksibel måde, så bør du vælge den trådløse mulighed.

Et trådløst netværk giver (som navnet fortæller) mulighed for at koble et netværk af flere eller en computer til internettet uden brug af kabler eller ledninger. Med et sikkert trådløst netværk, kan man dele filer, printere og meget mere så let som en leg.

Med WiFi kan du også koble på nettet uden nogen som helst form for kabler eller ledninger. Alle enheder ’snakker’ med hinanden via et centralt punkt. På den måde kan man dele filer og dokumenter fra en computer til en anden, koble flere computere til en printer, spiller multiplayer-spil computer mod computer, og dele musik med din iPod eksempelvis.

En anden fordel ved trådløst netværk er, at du har meget lettere ved at installere dit netværk. Hvor du måske før skulle bore huller i væggen derhjemme for at koble din computer til dit netværk ved hjælp af ledning, eller skulle køre dine kabler og ledninger over flere døre, for at man ikke skulle falde over dem, hvis de lå midt på gulvet, skal du bare smække din trådløse router op, og tilknytte din computer til denne.

Det bliver ikke meget nemmere.