Spar tid med robotter

I vores familie har vi den holdning, at alt, hvad der kan udføres af maskiner og teknik, skal udnyttes. Her tænker jeg primært på hjælp og aflastning i hus og have, så der kan frigives tid til familien og interesser, når man endelig har fri fra jobbet.

Vores nyeste anskaffelse er en robot støvsuger, og inden vi købte den, lavede vi for sjov en beregning på, hvor mange timer vi brugte om ugen på støvsugning. Det viste sig at løbe op i seks timer om ugen, hvilket jo svarer til godt og vel en halv arbejdsdag.  Tid vi kunne udnytte til en rask løbetur hver dag, eller for den sags skyld til at tage en lille lur på sofaen.

Nu fungerer vores robotstøvsugere på den måde, at vi koder den til at støvsuge stue og køkken, inden vi kommer hjem, og med det samme, vi er inden for døren, sætter vi den op i soveværelset og børneværelserne. Mens robotten arbejder, drikker vi en kop te og taler om, hvad vi vil bruge resten af dagen til.

De andre huslige opgaver tager også tid, og vi prøver hele tiden at reducere tidsforbruget, men endnu er der ikke opfundet maskiner til at vaske vinduer og tømme opvaskemaskine og tumbler, men sammenlignet med hvad der blev brugt af tid tidligere på at vaske op og hænge tøj op, er vi nået et godt stykke af vejen, og vi har mere brug for kvalitetstid med familien end at rende rundt med en støvsuger.