Professionelle oplevelser

Her i løbet af de sidste par måneder har du virkeligt gjort en indsats for, at alle medarbejdere i virksomheden skal kunne finde sig godt til rette på deres arbejdsplads. Det har været en svær proces at komme tilbage til kontorrutinen. Nogle har været lidt skeptiske og angste. Andre har hilst det velkommen, at I nu skal være på kontoret hver dag.
For at få alle med om bord på projektet har du derfor fundet nogle teambuilding øvelser, som I har brugt et par timer på at lave hver uge. Det har været nogle små øvelser, som du har fundet på nettet.

Det var gratis

Du søgte blot efter ’gratis teambuilding øvelser’ og fandt nogle gode øvelser. De fleste af dem kræver ikke, at der er fysisk kontakt. De kræver mere, at der er villighed til at kommunikere. Alle medarbejderne deltog i øvelserne, og du er glad for at se, at de er ved at være helt på det rene med at skulle være på kontoret sammen igen. Du kan da også se, at der er glæde iblandt dem, fordi de har mulighed for at tale direkte til hinanden. Det sker ikke længere via alle de her møde-platforme, som vi har lært at kende. Det gør faktisk også, at der bliver arbejdet mere effektivt. Netop fordi der ikke skal bruges tid på at planlægge, møder via Zoom eller Teams. Det er noget nemmere at kommunikere direkte med hinanden. En dialog kan blive udfoldet nu og her.

Et professionelt firmaarrangement

Du er derfor ved at bygge en ny idé op. Der skal afholdes en sommerfest. Sådan et firmaarrangement som her, hvor alle møder op og er parate til at feste. Du er bare lidt nervøs for at skulle stå for arrangementet helt alene. Du vil gerne have noget hjælp. Derfor har du henvendt dig til en professionel, som ved noget om firmaevents. Også små firmaevents. I er jo kun 18 mennesker, i alt.

Fyren fra firmaet, som du talte med, var meget sympatisk. Der var ikke så meget salgstale fra hans side. Der var dog mange direkte spørgsmål omkring dine forventninger til sådan et firmaarrangement. Du nævnte, hvad du havde i tankerne, og fyren vendte tilbage med en række forslag et par dage senere. Han havde fanget dit budskab: Han ville foreslå, at sommerfesten starter med et teambuilding event, hvor alle bliver rystet godt sammen, også selvom deres partnere og ægtefæller ikke til daglig skal arbejde sammen. Det kunne hjælpe til, at der ikke sidder en partner og føler sig overset, fordi han eller hun er genert. Forslaget lød fint, og du godkendte det.

Det bliver nok i juni

Nu mangler du bare at finde en god dato, hvor I kan holde sommerfesten. Givetvis i juni. Sådan lige inden skolernes sommerferie begynder, og nogle af dine medarbejdere skal på ferie. Fyren, som vil tage sig af alt det praktiske med hensyn til arrangementet af firmafesten, der skal følge efter teambuilding eventet har allerede sendt dig et budget. Det skal du lige kigge på, inden du giver ham grønt lys til at fortsætte planlægningen.