Privat tyverialarm

For et par måneder siden ringede min nabo på døren. Han er en flink og altid meget opmærksom mand, og hans ærinde var at fortælle, at han næste dag fik besøg af en installatør, der skulle montere en privat tyverialarm i hans hus. Montøren havde fortalt, at når han var færdig med sit arbejde, var han nødt til at afprøve systemet, så derfor ville naboen advare os om, at der kunne komme en kraftig lyd fra en sirene på et tidspunkt.

Vores nabo besøgte også de øvrige huse tæt på og gav samme advarsel, men i et af husene var der ingen hjemme, så de blev ikke adviseret om den følgende dags begivenhed.

Jeg var alligevel hjemme næste dag, fordi jeg jævnligt passer mit arbejde hjemme fra, og jeg havde sat en stor seddel op ved siden af min computer for ikke at glemme, hvad der var i vente fra naboens hus. Det var selvfølgelig i et forsøg på at forskåne mig selv for en forskrækkelse.

Alligevel var jeg ved at hoppe i stolen, da min nabos alarm pludselig gav sig til at hyle vildt og skingert. Jeg havde set montørens bil holde udenfor hans hus i et par timer, så alarmen var sådan set ventet, men jeg skal da lige love for, at det var en lyd, der ikke var til at overhøre.

Marianne kom løbende ud på gaden fra det hus, hvor der ikke havde været nogen hjemme aftenen før, så jeg gik ud for at give hende en forklaring.