Bukser og skjorter

Tiårige Jens og hans jævnaldrende kammerater har samme dresscode, de går hver dag i Hummel tøj og sportssko, sikkert fordi de alle er meget interesseret i fodbold og spiller to gange om ugen i den lokale fodboldklub.

Derfor var det en stor overraskelse for Jens, da han fik at vide, at han til kusinens konfirmation skulle have skjorte og  pæne bukser på, han blev sur over dette krav, men alternativt måtte han blive hjemme fra festen.  Modvilligt tog Jens med sin mor ud for at kigge på skjorter og bukser, så da de kom ind i forretningen fremviste han en meget uinteresseret attitude, hvilket fik hans mor til at hive ham ud af forretningen for at spørge Jens, om han virkelig ville være bekendt at skuffe kusinen ved ikke at deltage i hendes konfirmationsfest. Og såfremt det var sådan, skulle Jens ikke regne med, at hans kusine gad komme, når han skulle konfirmeres.

Mor og søn vendte tilbage til forretningen, og Jens var nu positivt interesseret i forretningens udvalg af skjorter og bukser og valgte en rigtig smart lys blå skjorte med kanter af stribet stof og et par hvide lærredsbukser pyntet med forskellige diskrete effekter.

Hjemme igen kunne moren høre, at Jens talte i telefon med sin bedste ven og glædesstrålende fortalte om det smarte tøj, han lige havde fået, og bad vennen om at komme over til ham for at beundre festtøjet. Moren smilede for sig selv og var glad for, at hun holdt fast i sin beslutning.