Nu lejer vi ud

Da vi for flere årtier siden købte vores hus i udkanten af København, var det oprindeligt et tofamilieshus, vi købte. Vi havde begge været gift før, og den sammenbragte børneflok talte ikke færre end fem, så vi havde behov for god plads.

Men nu er børnene blevet voksne og flyttet hjemmefra, så vi har alt for meget plads, men vi vil gerne blive boende i huset, så vi har snakket om at vende tilbage til husets oprindelige status med en selvstændig lejlighed på første sal. Det kræver ikke meget, da vi i sin tid bevarede både køkken og bad på øverste etage.

Så nu skal vi i gang med udlejning af lejlighed, og det regner jeg da ikke med bliver det store problem, for lejligheden på første sal er på en anelse over 100 kvadratmeter og kan således godt passe til en ung familie med et barn eller to.

I en forening, jeg er medlem af, er der også en ejendomsmægler, som jeg ved har erfaring med udlejning af bolig i København, så ham har jeg kontaktet for at få nogle gode råd. Han tilbød mig at tage sig af sagen uden at skulle have noget honorar, for vi er faktisk ganske gode venner.

Det har jeg valgt at tage imod, for når man ikke selv har nogen erfaring med at udleje bolig, er det nu rart at støtte sig til en fagmand, så man ikke kommer i karambolagen med lovgivningen. Og så skal han have noget rødvin, når den er lejet ud.