Når en medarbejder skal på barsel

Når du har ansatte kommer du på et eller andet tidspunkt til at sidde med den problematik at der er en der har fået et barn, og gerne vil blive hjemme og tage sig af det.

Det er et ganske almindeligt, og rimeligt krav, men alligevel er det noget du skal have overvejet i forvejen hvordan du tager stilling til.

Selvfølgelig skal du ikke sige til alle de nybagte mødre der er i din virksomhed at hvis de bliver hjemme fra arbejde for at tage sig af den lille ny, så kommer det til at blive fulgt op af en fyreseddel. Du skal heller ikke sige at de bare kan holde fri så længe de vil, for det er heller ikke holdbart for virksomheden, hvis ikke de kommer tilbage før vi barnet er begyndt i børnehave.

Af disse grunde skal du være ret sikker på hvordan firmaets holdning til barsel er, for hvis ikke det ligger fast fra starten af, for ellers kommer mødrene bare efter dig og mener at det bare er fordi du ikke kan lide dem at de får så lidt.

Forskelsbehandling kan give mange problemer på en arbejdsplads, og det er nogle problemer du skal forsøge at undgå som arbejdsgiver.

Sørg for at være sikker på hvad du vil

Du skal være sikker på hvad du vil lige fra starten når det kommer til dette emne. Hvis ikke du er det risikerer du, at fedte rundt i det, og det er et svaghedstegn som dine ansatte kan udnytte hvis de har lyst.

Det er altså noget du skal overveje meget grundigt fra starten af, og så skal du stå ved din beslutning for at det kommer til at fungere. Hvis du bare gør dette kommer det ikke til at give problemer, og så er du klar til at tackle disse situationer fremover.

Det faktum at du skal tage en beslutning der binder for så lang tid gør også at den skal overvejes meget nøje, så det er noget der er værd at bruge et par dage på. Der er ikke nogen grund til at skynde sig med beslutningen, for det ender bare med at gå galt, og så kommer det til at kunne mærkes i lang tid fremover.

Hav det med i kontrakten

Hvis ikke du får det med i kontrakten, er det ikke nemt at håndhæve det, for så er der ikke rigtig nogen bindende måde hvorpå medarbejderen har fået at vide hvordan det fungerer når det kommer til barsel.

På denne måde er der ikke så meget af det du siger der betyder noget. Alt der er så stort som dette og har så stor indflydelse på hvordan tingene bliver gjort i din virksomhed bør i øvrigt stå i den kontrakt du skriver under på sammen med din medarbejder, for det er her du har mulighed for at gøre meget klart hvordan tingene fungerer, og hvilke retningslinjer der er i virksomheden. Brug kontrakten til dens fulde potentiale.