Mols er bare genialt

På lørdag kører du og din familie til Sjællands Odde. Herfra tager I båden, der fører jer til Aarhus. Derfra kører i videre lidt mod nord og østpå for at havne på Mols. I har nemlig lånt et sommerhus på Mols af en af dine kollegaer. Og fordi han selv skal til Frankrig i to uger med sin egen familie, fik du lov til at låne det her i efterårsferien, så der også kan blive lidt ferie til jer. I sidder nemlig lidt hårdt i det, fordi I lige har købt hus. Det er en stor investering. Og du har derfor valgt at spare, hvor du kan. Fornuftigt af dig at spare.

Sommerhus på Mols

Udgifterne til en rejse – eller blot leje af et sommerhus – kan nu blive sat ind på opsparingskontoen, så der vil være lidt ekstra til næste betaling på kreditlånet. Det er du glad for. Og du er taknemlig overfor din kollega, som har lånt jer sit sommerhus på Mols. Han er en generøs mand. Han har vist dig billeder af sit sommerhus. Det er meget fint. Der er en meget stor naturgrund. Og han har et vildmarksbad. Det skal I da prøve – også selvom vejret er råt. Det bliver jo opvarmet med en brændeovn. Og din kollega har sagt, at I selvfølgelig bare skal bruge brænde, som han har stablet ved husets garage. Der er rigeligt.

Mols er nyt for mig

Du har aldrig været på Mols før, så du glæder dig til at opleve den del af landet. Du har selvfølgelig hørt om molbohistorierne. Du glæder dig til at finde nogle af dem på nettet, så du kan læse dem op for jeres børn.

Mest af alt glæder du dig til at få en uge, hvor I oplever et smukt sted. Din kollega har jo talt med meget kærlighed i stemmen om Mols. Om de smukke bakker. Om fuglelivet. Om udsigter. Om at gå ture i landskabet og opdage små skjulesteder. Om hvor mange lokale produkter I vil kunne finde der.

Dine børn glæder sig også over, at de kommer på ferie. De har selvfølgelig hørt, at det er et lånt sommerhus på Mols, I skal bo i. Men der er faktisk noget konge over at kunne fortælle klassekammeraterne, at far har en god ven, der har lånt jer et fedt sommerhus.

Det er bare at glæde sig nu

Så generelt er der glæde og lidt spænding i familien. Din partner er dog lidt bekymret. 2Hvad nu, hvis vi kommer til at smadre en tallerken? Eller at noget går i stykker, imens vi er der?” Du forsøger at berolige hende: ”Det skal nok gå. Vi erstatter naturligvis det, der går i stykker eller bliver smadret. Så hårdt sidder vi altså heller ikke i det.” Du beder hende om at lægge alle sine bekymrede spørgsmål på en hylde. Der er ikke nogen grund til at skabe problemer dér, hvor de ikke er. Problemer bliver altid løst. Nu skal hun glæde sig til, at I skal bo i et sommerhus på Mols i en uge. Kunne hun mon hjælpe med at pakke kufferterne?