Min øjenlæge

Grå stær. Det var de eneste ord, jeg kunne høre. Resten druknede i sådan en underlig glasagtig boble. Jeg følte, at gulvet forsvandt under mig, mit liv var forbi og jeg ville blive blind om lidt. Det var en fredag eftermiddag, og jeg sad i konsultationen hos min øjenlæge i Aarhus.

Han havde lige konstateret en galopperende grå stær i begge mine øjne, og nu var livet slut. Tænkte jeg. Men det skulle gå anderledes – heldigvis.

Min fantastiske nye øjenlæge

Min øjenlæge var sød og forstående, og han fortalte mig, at der findes et privat øjenhospital i Hellerup, der er blandt verdens førende, når det gælder grå stær operationer. Han trøstede mig også med, at langt de fleste faktisk opnår 100% helbredelse.

Belært af mine erfaringer med ventetider til speciallæger, frygtede jeg, at jeg skulle vente i månedsvis, før jeg kunne komme til på øjenhospitalet. Men sådan var det slet ikke 🙂 Jeg nåede at fange dem lige før lukketid den samme fredag, og jeg troede ikke mine egne ører, da den søde dame sagde, at jeg skam kunne komme til allerede mandag!

Jeg slog til, for jeg har jo en datter i København, så det var absolut ikke noget problem for mig at tage til Hovedstaden. Den søde sekretær gav mig et link til deres hjemmeside – https://ohd.dk – og anviste mig også et link, hvor jeg kunne læse mere om grå stær: https://ohd.dk/gra-staer-operation/

Til øjenlæge i Hellerup

Mandag oprandt, jeg kom til konsultation og min øjenlæge der var ganske rolig. Han sagde ligeud, at det ikke var så slemt, men at det skulle behandles med det samme. Han spurgte, om jeg var tilgængelig for operation tirsdag eller onsdag! Ingen ventetider hos de øjenlæger..

Jeg slog til med onsdag, og fredag aften var jeg hjemme i Aarhus igen. Mine øjne var ømme, men min grå stær var væk!!! Hold da op og for pokker – jeg tror ikke, at I kan sætte jer ind i de følelser, det gav mig. Jeg troede jo, jeg skulle blive blind.