Mikkel på efterskole

Mikkel har i hele sit skoleliv haft det vanskeligt, fortalte min nabo – Mikkels far – endnu en gang forleden dag, da han nævnte for mig, at Mikkel og forældrene nu havde aftalt, at han skulle tage 10. klasse på en efterskole. Sandsynligvis på Fyn – denne her: http://www.naae.dk/Et helt andet miljø vil nok være godt for drengen, mente hans far, og det kunne jeg bestemt ikke indvende noget imod.

For Mikkel har det været vanskeligt at tilegne sig ny lærdom. Hans lærere har for flere år siden fastslået, at han har ret massive indlæringsvanskeligheder, og det har selvfølgelig betydet, at han ikke klarer sig ret godt i skolen.

Det piner hans forældre, som begge er veluddannede, men de har heldigvis for Mikkel valgt at bakke ham op, så godt de kan, og beslutningen om at lade ham tage det sidste skoleår på en efterskole er naturligvis også et udtryk for opbakning fra forældrene.

Min nabo fortalte mig, at de nu talte lidt på fingre med hensyn til, hvilken type efterskole de skulle vælge til Mikkel. Der er nemlig indenfor fornuftig køreafstand en efterskole, som specielt henvender sig til unge med indlæringsvanskeligheder. Men omvendt vil Mikkel selv helst på en idrætsefterskole, for han har altid interesseret sig meget for sport og dyrker selv med succes flere forskellige sportsgrene. I øvrigt skal vi til at se på hus i Hvidovre, og vi har fundet nogle gode bud her.

Jeg kunne ikke dy mig for at sige til min nabo, at jeg ville vælge efterskolen med idræt, for i mine øjne er det vigtigste, at Mikkel befinder sig godt, hvis han skal forbedre sig med hensyn til indlæring.