Lifeconsulting uddannelsen

I de sidste to år har jeg været meget optaget af at tage en ny uddannelse. Jeg blev træt af at være kørt fast i min rutine på arbejdet som sygeplejerske. Jeg er uddannet som sygeplejerske, men ved, at jeg kan mere. Godt nok er det en spændende uddannelse, og jeg holder meget af tanken om, at sygeplejersker skal kunne mere end bare ’pleje’ syge mennesker. Endnu mere er jeg glad for, at uddannelsen vægter, at sygeplejersker skal lave forebyggende og oplysende arbejde.

Stresscoach uddannelse

Jeg bruger meget af min fritid på at tage en stresscoach uddannelse hos Lifeconsulting. Det optager mig meget. Jeg ser jo folk, der bliver indlagt på hospitalet med sygdomme, der følger i kølvandet på stress. Det er ikke altid sjovt at skulle gå ud til en ventende hustru og fortælle hende, at hendes ægtefælle er nødt til at blive på intensiv afdeling efter et hjerteslag, som han har fået som følge af stress.

Sammenbrud

Jeg kan huske en episode, hvor en kvinde brød totalt sammen, da jeg måtte fortælle hende, at hendes mand ikke lever længere. Det var modbydeligt. Så jeg besluttede, at jeg vil forsøge at give mit bidrag til at minimere stress. Det er dødsens farligt. Vi ved det bare ikke. Og de færreste af os tror det ikke. Men jeg har set det. Og der skal gøres noget ved det. Stress er ved at udvikle sig til en folkesygdom.

Stress er meget farligt

Det er en farlig drejning i vores samfund. Og dyrt for samfundet. En nat i en hospitalsseng er meget dyr for det offentlige.

Jeg vil gerne arbejde mig hen i en retning, hvor jeg kan være med til at give almindelige mennesker, der har de første symptomer på stress, korrekt hjælp og oplysning om sygdommen. Eller sygdommene skulle jeg sige. Stress udvikler sig, nemlig forskelligt fra menneske til menneske.