Fysioterapi til sportsfolk

Efter det der fald ude i skoven fik jeg smerter i ryggen. Det var et grimt fald. Vi var en 4 – 5 stykker, som var kørt ud med vores mountainbikes for at få noget motion og frisk luft. Vi havde besluttet at tage det stille og roligt, men så var der lige pludseligt en på holdet, der fandt på, at vi skulle tage en anden og meget mere krævende rute. Vi talte om det, og jeg var meget, for at vi skulle tage opfordringen op. Det her med, bare at hygge-lunte er godt nok. Men lidt spænding og adrenalin går jeg aldrig af vejen for.

Den hårde rute

Så efter en kort pause besluttede vi at tage den krævende rute. Det gik fint. Lige indtil jeg kom helt forkert ind i et sving med en masse mudder.  Jeg skred ud foran en af de andre, og vi brasede selvfølgelig sammen.

Jeg slog mig. Jeg faldt ned på en stor sten. Ramte den med ryggen, men kunne godt mærke, at der var noget, der ligesom vred sig et eller andet sted lige over lænden. Heldigvis slog jeg ikke hovedet mod stenen. Min hjelm ville sikkert være knækket, hvis det var sket. Så hårdt faldt jeg. Jeg var varm i hele kroppen og kunne derfor godt komme op igen. Men jeg må indrømme, at vejen hjem var temmelig lang. På turen hjem havde jeg sådan set ikke smerter, men hjemme igen begyndte det at dunke helt vanvittigt i ryggen. Som om der var en eller anden, der bare bankede på den med en hammer. Jeg gik i seng, lagde mig ned og forsøgte at lave nogle strækøvelser. Jeg faldt i søvn. Næste dag var det meget smertefuldt at komme ud af sengen. Jeg kom op, men måtte indse, at jeg blev nødt til at tage på skadestuen. Jeg fungerede bare ikke.

Skadestuen

På skadestuen blev jeg røgten fotograferet. Heldigvis var der ikke nogen brud nogen steder. Lægen, som tilså mig, sagde, at han formodede, at der er tale om en alvorlig forvridning i muskulaturen. Han anbefalede, at jeg kom til en fysioterapeut, som eventuelt kunne afhjælpe smerterne. Men først anbefalede han, at jeg sygemeldte mig og tog det roligt med sporten. Han sagde, at jeg gerne måtte bevæge mig, men helst ikke lave nogen pludselige bevægelser. Jeg blev sendt hjem. Sygemeldte mig og begyndte at lede efter en fysioterapeut der tilbyder specialiseret sportsmassage.

Sportsfysioterapi

Nu har jeg aldrig før været hos en fysioterapeut, så jeg kendte ikke nogen. Men på nettet fandt jeg én efter at have søgt efter: ”Sportsfysioterapi København”. Jeg tænkte, at det skulle være en fysioterapeut, der har særlig fokus på sportsudøvere, og ikke på folk, der har brug for genoptræning efter et knoglebrud.

Jeg ringede ham op og fik tid efter en uges tid. Han virkede meget kompetent. Fortalte om forskellige kendte atleter, han har hjulpet igennem tiden. Han nævnte også noget om, at han foretrak at forebygge skader i stedet for at rette op på dem. Han foreslog, at jeg overvejede at komme regelmæssigt hos ham – også efter at min muskelskade var blevet rettet. Det overvejer jeg nu.