Lange flyveture og blodpropper

Jeg har to rejser planlagt, som begge finder sted her i efteråret. Først har jeg købt billige flybilletter til London til en forlænget weekend. Dernæst har jeg købt billige flybilletter til USA til en 2-ugers ferie.

Kompressionsstrømper

Min læge havde fortalt mig, at jeg burde overveje kompressionsstrømper til min tur til Miami i USA. For mig har kompressionsstrømper været sådan nærmest en støttestrømpe, som gamle damer går med. Der tog jeg fejl.

De findes faktisk i mange smarte farver og mønstre – og de er meget udbredte. Selv unge kvinder bør bruge dem – og især hvis de tager p-piller.

Hvis du har prøvet på en lang flyvning at tage dine sko eller støver af under en lang flyvning for senere at finde ud af, at det er svært at få skoene på igen, ved du, hvad jeg snakker om. Det undgår du, hvis du bruger kompressionsstrømper.

De forhindrer, at dine fødder og ben hæver, og de minimerer også risikoen for blodpropper i benene. De stramme strømper hjælper med din blodcirkulation, selv når du sidder stille. Husk dog altid at bevæge dine fødder, så meget du kan, og kom op at stå og gå, når du kan komme afsted med det. Husk også at drikke rigeligt med vand, så du ikke bliver dehydreret.

Skal du på en lang bil- eller togrejse, kan det også være på sin plads at bruge kompressionsstrømper.

Du kan også bruge kompressionsstrømper på jobbet, hvis du sidder meget. Du kan få trætte ben af stillesiddende arbejde, og det kan strømperne hjælpe på.

Mange kvinder oplever også problemer med åreknuder, når de er gravide. Også her kan brugen af kompressionsstrømper være en god ide.