Kan det betale sig at arbejde?

For 50 år siden var Danmark et af de rigeste lande i Nordeuropa, i dag er vi ét af de fattigste. I hvert fald hvis man skal tro på Ole Birk Olesens kilder. Ifølge Olesen er der en direkte sammenhæng med at der i perioden gradvist er skruet op for skatterne i det kolde Danmark. Ganske enkelt er skattetrykket steget fra omkring 30 pct. af BNP til omkring 50 pct. af BNP – altså noget af en stigning. Det er et generelt udtryk for hvordan den offentlige sektor bare er blevet større og større, men afkastet ikke løbende er fulgt med. Det er en skam, for jeg er absolut af den opfattelse, at en tung offentlig sektor er med til at bremse vækst, personligt ansvar osv.

Jeg betaler meget i skat. Jeg vil sågar mene, ar jeg har betalt min del. Derfor sætter jeg mig sammen med min revisor to gange om året for at få kompetent økonomisk rådgivning.

Det er ikke kun for at optimere min skat (selvfølgelig kun indenfor lovens grænser), men ligeså meget for at finde ud af hvordan jeg skal investere mine penge, spare op til pension og f.eks. omlægning af lån.

Rådgiver

Der kan det være rart at få en kompetent rådgiver med indover, som kan hive sine tunge skyts i form af en lommeregner og superhjerne frem. Og jeg bliver da også generelt rådet godt – og hvem vil ikke gerne have råd om penge og kredit: Kassekredit.nu?

Sagen er den, at det ellers knapt ville kunne betale sig at arbejde. I det daglige er jeg forsvarsadvokat, et arbejde som jeg er ekstremt glad for, men jeg vil naturligvis gerne have så meget som muligt ud af mine hårde (og mange) arbejdstimer.

Nu kan jeg få forvaltet min økonomi på bedst mulige vis, så jeg har råd til min villa, min nye BMW hvert femte år og den årlige tur til feriehuset i Provence. Jeg er en glad mand, og det kan jeg takke min revisor for.