Krympet tøj efter en tur i tumbleren

Det er ikke alt tøj, som kan tåle at komme i tørretumbleren, og de fleste af os har sikkert prøvet at tage en krympet bluse ud af tumbleren, hvilket aldrig er sjovt. Heldigvis er det muligt at undgå krympet tøj – og et godt sted at starte er ved at læse vaskeanvisningen grundigt. I denne kan du nemlig få god vejledning i, om dit tøj har godt af en omgang i tørretumbleren.

Men hvis du ikke lige sidder med en vaskeanvisning ved siden af dig, kan du følgende få et lille indblik i, hvordan nogle af de mest kendte tekstiler reagerer inde i den varme roterende hule.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bomuld
Bomuld er utrolig velegnet til at komme i tørretumbleren, og det bedste er, at det bliver dejlig blødt. Bomuld kan godt krympe en smule, det er dog væsentlig mindre end andre tekstiler.

Akryl
Akryl minder om uld, men er en form for syntetiske fibermateriale, som er meget lettere end uld. Akryl er et tekstil, som ikke kan tåle at komme i tumbleren. Det vil sige, at din trøje kan passe din nevø, når tumbleren har været i gang.

Uld
Uld er et meget kraftigt tekstil, som er slidstærkt. Der er flere typer af uld, og ligesom med akryl så skal man ikke putte sin uldtrøje i tumbleren. Den vil nemlig krympe til ukendelighed, derfor skal man altid vaske sit uldtøj i hånden.

Syntetisk tekstil
Syntetisk tekstil klare nemt en tur i tørretumbleren, men det kan blive lidt statisk. Hvis du bliver træt af dette, så skal du putte skyllemiddel i vaskemaskinen, når du vasker dit tøj.

Der er mange flere typer tekstiler, så husk altid at læse vaskeanvisningen. Læs flere gode råd på http://www.toerretumbler-guiden.dk/