Forsikring for studerende

Når du skal flytte hjemmefra, skal du til at tage stilling til en masse forskellige ting. En af de ting, som du skal have styr på, er valg af forsikring. Som hjemmeboende og under 18 år, har du med garanti været dækket ind af dine forældres forsikring. Men som udeboende og myndig, skal du selv sørge for at tegne forskellige forsikringer. Det drejer sig blandt andet om indboforsikring og ulykkesforsikring.

Er du studerende, kan det imidlertid være svært at overskue den ekstra udgift oveni de mange andre, når du i forvejen skal være lidt kreativ med at få SU’en til at slå til. Det kan derfor være fristende at gå på jagt efter billige forsikringsselskaber, som kan være med til at lette lidt af den økonomiske byrde. Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på, hvor godt forsikringsselskaberne dækker, såfremt uheldet er ude. Du kan derfor ende med at have gjort en dårlig investering, hvis du sparer på udgifterne til forsikringen.

En fordel kan være at undersøge de forsikringsselskaber, der tilbyder rabat til studerende. Her vil den månedlige udgift ikke være så høj, men du vil stadigvæk være i stand til at tegne en anstændig forsikring. Alternativt kan du undersøge muligheden for en såkaldt studieforsikring. Denne kombinerer indbo-, ulykkes- og rejseforsikring i én, hvilket gør den billigere. Visse forsikringsselskaber kræver dog, at du er medlem af en fagforening eller studieforening for at kan tegne den. Dette skal du derfor også have med i dine overvejelser. Ønsker du at finde et forsikringsselskab, som har gode tilbud til studerende, kan du med fordele søge på internettet efter “Forsikringsselskaber studerende“. Her får du mulighed for at læse gode råd samt se, hvilke forsikringsselskaber, der tilbyder studierabat.