Kryddersnaps – også til juletid

Den søde juletid nærmer sig, og det vil sige det er også den traditionsrige tid der nærmer sig. En af de stolte traditioner vi har i Danmark er snapsen – det er jo som om selv meget fornuftige familiemennesker de forvandler sig til frådende monstre når først snapsen kommer på bordet. Jeg skal ikke sidde her og gøre mig bedre end andre, men blot sige at jeg har fundet mig en anden vej til en fantastisk smagsoplevelse.

Måden at opnå kombination af utrolig lækker smag og samtidig få nydelsen af snaps er at lave kryddersnaps på de urter man har samlet ind i løbet af sommeren, eller måske efteråret. Eksempelvis så nyder jeg meget min røllikesnaps som udover at have en formiddabel smag også har en helt uovertruffen virkning på maven. Det smager lidt som en gammel dansk på speed – det vil sige den har de samme krydderrier som gammel dansk, men bare lidt mere af det gode i sig.

En røllikkesnaps kan laves uanset om man har en have eller ej – for de står over det hele i de danske skove og plantager. Man skal dog helst gå efter de hvide, da de efter sigende skulle have den største medicinske virkning. Jeg har lavet en røllikesnaps her til juletid der består af 50% røde og 50% hvide røllikker, og allerede nu hvor den har lagret ca. 2 måneder efter blomsterne er taget op, smager den helt fantastisk. Det er dog et ekstrakt så den skal naturligvis blandes op for at undgå den bliver for voldsom.

Jeg vil anbefale dig at kigge på min side, hvis du har lyst til at læse hvordan man hurtigt og nemt laver en røllikesnaps til julebordet.