Kande med filter?

Der er ikke ret mange, der taler om det. Og slet ingen, som gider at informere os om det. Ja, det er næsten en forbrydelse. Men ved du, at der er mange kemikalier og tungmetaller i vores drikkevand? Ved du, at tungmetaller ikke kan nedbrydes i vores krop? Vi ophober dem. Ved du, at nogle kemikalier, som du for længst har sagt nej tak til i din rengøringsrutine, findes i drikkevandet?

Det kære drikkevand

Ja, måske provokerer jeg dig nu. Men jeg mener faktisk, at vi bør tænke os grundigt om, førend vi plaprer op med, at vi er verden dygtigste til miljø og sundhed. Og lykke.
Det er faktisk sådan, at der er mange danskere, som er gået med på den her sundhedsbølge, der handler om at få motion spise sundt (grøntsager – og intet ondt i det) blive hydreret tilstrækkeligt (Det hedder det nu: Jeg skal hydreres. Det hedder ikke, at jeg skal have væske = vand!). Og minimere kødforbruget. Alt sammen er godt. Og jeg er fyldt med respekt for alle jer, der kan holde selvdisciplinen, og ikke falde i med et glas rødvin om aftenen.

Omtanke!

Men, men, men. Min besked til jer alle er meget enkel: Tænk jer om, før I kaster jer ud i en ny livsstil. Hvis du vil være minimalist, ok, fint. Vil du være veganer, ok fint. Vil du være rig og investere stort, fint. Noget vi alle sammen har til fælles, er, at vi skal have væske hver dag. Vand! Og her er det, mit opråb giver mening.

Vandfilterkande eller helt anlæg

Vand er nemlig liv. Og vand skal være rent. I skal sørge for, at det, I drikker, er rent drikkevand. Nogle bruger en såkaldt vandfilterkande – https://avand.dk/vandfilterkande/ – men det er faktisk bedre med et anlæg til HELE huset!

Og så siger du nok, ja, men det, jeg drikker, er da rent. Til det har jeg at sige: hør lige efter. Vand er ikke bare vand. Vand, som du får via vandværket, er fyldt med giftige elementer. Så jeg vil anbefale, at du anskaffer dig et drikkevandsanlæg, der kan filtrere vandet, du tapper ud i dit glas, inden du drikker det. Du skal nemlig tænke på, at selv om kvaliteten af vandværkets vand er høj, så kan de ikke undgå at bruge kemikalier. Og selv om de har de bedste filtre og forskellige metoder til at rengøre vandet, så er der grænser for, hvor mange kemikalier / tungmetaller, de kan afskaffe, inden vandet sendes ud til forbrugerne.
Hvis du anskaffer dig et drikkevandsanlæg, så kan du lige toppe vandværkets anstrengelser op med en sidste og effektiv filtrering. Og det vil sikre, at du får et sundere liv – et længere liv, måske.

Jeg ved, at der findes mange forskellige drikkevandsanlæg, så jeg synes, at du burde ofre nogle få timer på at finde et, som du mener, vil være det bedste for dig.
Og hvis jeg var dig, så ville jeg ikke være bekymret for om de sunde mineraler, som drikkevand indeholder, går tabt i en ekstra filtreringsproces. Det gør de ikke. Deres molekyler er mindre og filtreres derfor ikke bort, hvis du bruger et godt anlæg.