Isolering og helbred

Min mand så bestemt ikke begejstret ud, da jeg for et par måneder siden begyndte at snakke om, at vi måske nok burde indføre en mere sund livsstil, nu hvor vi begge har rundet de 50 år. Det er ikke sådan, at vi egentlig fejler noget udover de sædvanlige forkølelser om vinteren og en sjælden gang en influenza, men vi har hidtil aldrig spekuleret ret meget over, hvad vi spiser.

Inden jeg uddyber med resten af historien, vil jeg lige fortælle, at vi har opnået helt eksorbitante resultater i form af færre forkølelser og mindre allergi ved ganske enkelt at sikre en ordentlig isolering af vores hus: Bedste-varmepumpe.dk!

En professionel hulmursisolering for 2 år siden og en efterfølgende gulvisolering sidste år har betydet helt enormt meget – og selvfølgelig også på varmeregningen!

Men min mand opfattede straks min bemærkning som noget i retning af daglige løbeture, farvel til gode bøffer med rødvin til og den slags, men det var rent faktisk noget andet, jeg havde i tankerne, fordi jeg havde læst en artikel om, hvor lidt der faktisk skal til for at leve sundere og for eksempel styrke immunforsvaret.

Det var en brochure, jeg fik i en specialforretning for helsekost i København, der satte mine tanker i gang, for artiklen i brochuren beskrev på en god måde, at man sagtens kan leve sundere uden at skulle gå til yderligheder som hård træning hver dag og forsagelse af alt det, man godt kan lide.

I artiklen var der opremset en lang række fødevarer, som angiveligt skulle kunne gøre kroppen sundere, hvis man spiser dem. Blandt disse fødevarer var der en række forskellige grønsager som vi alligevel af og til bruger i den daglige madlavning, så min tanke var, at hvis man alligevel blander en salat, kan man jo lige så godt anvende nogle af de grønsager, der har et specielt højt næringsindhold.

I artiklen blev den type madvarer betegnet som superfood, og jeg skrev mig bag øret, hvilke madvarer der går ind under den betegnelse. Så da min mand så noget vrangvillig ud i forhold til min plan, beroligede jeg ham med, at han såmænd slet ikke ville opdage det, hvis jeg smuglede nogle ekstra sunde ting ind i vores daglige kost. For eksempel kan jeg jo sagtens strø nogle mandler ud over vores salat, for netop mandler regnes for at være særdeles sunde. De er jo også en del af den vel efterhånden mest anerkendte slankekur i Danmark.

Min mand mumlede noget om, at han ikke mente, at nogen af os har behov for nogen form for kosttilskud, så jeg valgte bare at give ham ret og snakke ham efter munden. Men i mit stille sind besluttede jeg, at jeg nok skulle finde lejlighed til at få en eller anden form for superfood med i vores aftensmad, for det er selvfølgelig nemt nok, når vi begge to godt kan lide både frugt og grønt. Det handler bare om at vælge de rigtige frugter og grønsager for at styrke kroppens funktioner og immunforsvaret.

Så jeg satte min plan i værk, og min mand har på intet tidspunkt brokket sig eller i det hele taget bemærket nogen ændring i vores daglige spisevaner. Men nu efter et par måneder kan jeg konstatere, at vi begge to har fået lidt mere energi, så jeg opfatter faktisk de ingredienser, der hører med ind under begrebet superfood som en skal naturlægemidler, og jeg gætter på, at vi slipper lettere over den kommende vinters forkølelsessæson.