Hjælp til rengøring

Samfundet er endeligt ved at åbne op igen. Det er så fint. Vi går meget bedre tider i møde. Så længe vi bare bliver ved med at passe godt på. Vi kan se, at folk er blevet meget mere optimistiske. Vi har fået en masse reservationer fra familier, der gerne vil komme og bo på vores lille kro i en uge eller ti dage i løbet af sommerferien, der kommer. Og det er jo rart at tænke på, at vi kan vinde noget af det tabte tilbage i løbet af sommeren.

Hjælp udefra

Men vi kan også se, at vi bliver nødt til at tage arbejdskraft udefra ind i virksomheden. Indtil nu har vi drevet den som familievirksomhed. Men dels har vores store datter, der har været en stor hjælp, valgt at begynde på et studie. Hun flytter til København allerede i juni. Hun har fået lovning på at kunne fremleje en lejlighed fra en tidligere klassekammerat.
Det betyder, at vi skal finde ud af, til hvilke opgaver, vi skal have hjælp. I første omgang har jeg ikke lyst til, at vi tager nyt personale ind i vores køkken. Jeg står selv for at lave maden, vi serverer. Vi har ikke en stor menu, men der skal købes friske varer hver dag. Især frugt og grønt. Det bliver en opgave, som vil tage en del af min tid. Og når der også skal skæres og snittes, anrettes og serveres, så bliver jeg nødt til at skrue ned for tiden, jeg bruger på rengøring af rummene, vi lejer ud.

Rengøring er ikke for alle

Så ja, det er oplagt, at det er sådan en opgave, at vi skal have udefrakommende hjælp til. Men hvem? Rengøring er jo ikke så populært at arbejde med. Jeg har forhørt mig hos nogle af vores datters venner, om de eventuelt kunne tænke sig et sommerferiejob. Men nej. Det vil de ikke.

Erhvervsrengøring i Aarhus

Derfor bliver løsningen nok, at vi skal have fat i et professionelt rengøringsfirma. Og her er jeg lidt i tvivl: Skal jeg have fat i et firma, der laver kontorrengøring i Århus som https://www.aarhusren.dk/kontorrengoering/? Eller skal jeg bare finde et firma, der tilbyder privat rengøring i Århus? Er der i virkeligheden forskel – altså på priser og den slags? Er alle rengøringsfirmaer opdateret tilstrækkeligt med nye regler for rengøring og Covid-beskyttelse? Jeg tror faktisk, at det sikreste vil være, hvis jeg ringer til et firma med kontorrengøring. De har vel allerede erfaringen fra de sidste mange måneder. Det er jo ikke alle kontorer, der har været hermetisk lukkede. Og ja, jo mere jeg tænker over det. Det er det rigtige at gøre. Jeg vil ikke under nogen omstændigheder risikere, at en eneste af de gæster, vi får i sommerens løb, bliver syg.

Det handler om vores overlevelse som lille virksomhed i turismebranchen. Både i økonomisk og fysisk! Så ja, jeg begår ikke den fejl at ansætte ikke professionelle. Hvordan kunne jeg overhovedet overveje det, da jeg spurgte min datters venner og bekendte? Jeg spørger ikke flere venner eller bekendte, om de kender nogen, der har brug for et sommerferiejob.