Harmonika Søren

Søren, som bor et par huse fra vores, er generelt en optimistisk fyr, som stort set altid har et smil på læben og er parat med en sjov bemærkning. Men da jeg mødte ham i går, hvor vi havde arbejdsdag i vores grundejerforening, hvor vi har et forholdsvis stort fælles areal, der skal passes med beskæring og så videre, var Søren i ekstraordinært godt humør, og han pjattede med alle, mens vi arbejdede og hyggede os.

Jeg kunne ikke lade være med at spørge ham, hvad der var grunden til hans fine humør, og det viste sig, at forklaringen var, at Søren netop havde købt sig en ny harmonika. Jeg vidste godt, at han spiller harmonika, og et han rent faktisk er ret god til det, for jeg har hørt ham spille til en fest i vores samlingslokale her i området.

Billedet venligst udlånt af Danguitar.dk

 

Søren fortalte, at en af hans tidligere bekendte, Verner, var død for nylig. Det var ikke så chokerende, for Verner havde for længst rundet de 90 år, men Søren havde været lidt ked af det, fordi de to ofte spillede harmonika sammen.

Men så her forleden havde Verners enke ringet til Søren og spurgt, om han var interesseret i at købe en temmelig speciel og ret dyr harmonika, som Verner bar en måned før sin død var blevet budt 18.000 kroner for. Nu ville enken gerne sælge den til Søren for bare 6.000 kroner, så Søren havde ikke behøvet betænkningstid, men havde takket ja med det samme og er lykkelig for sin harmonika.