Hvad bringer arbejdsglæde i dagligdagen

Der er mange ting der giver arbejdsglæde og der er ingen tvivl om at sådan en som Jon Kjær Nielsen han ved, hvad han snakker om når emnet er Arbejdsglæde. Han har en masse konkrete værktøjer som han holder foredrag i – men jeg mener også der er andre ting der giver arbejdsglæde. Eksempelvis så mener jeg at simpel teambuilding, hvor der udover fokus på samarbejde og er fokus på det enkelte teammedlem og ikke mindst dennes værdier og holdninger, kan gøre rigtigt meget.

Ofte synes jeg at se, at den manglende arbejdsglæde simpelthen skyldes at medarbejderne slet ikke er klar over hvad de vil med deres arbejdsliv, deres opgaver og hvorfor de render rundt og siger de ting de gør. Det skyldes mange gange at langt de fleste slet ikke har sat sig ned og vurderet på hvad der er vigtigt i deres liv – altså hvad deres værdier er, og ikke mindst hvad deres overbevisninger er.

Gør man ikke det jævnligt – så kommer man nemt til at falde hen i en døs, hvor man lader andre om at bestemme retningen på ens liv. Det er derfor jeg altid underviser i at definere værdier på mine teambuilding kurser. Her får deltagerne en mulighed for at bruge den tid, der skal til for at finde hoved og hale i ens liv. Ikke bare sammen med andre, men også for ens selv. For det aller vigtigste ved at kunne lide andre er nu engang at man er helt vild med sig selv.

Så har du endnu ikke fået styr på dine værdier – så er det nok ved at være tiden!