Sådan så vi ikke ud, da far var ung

Da far var ung, det vil sige i starten af 90érne, gik vi rundt i gulerodsbukser, skovmandsskjorter, doctor Martins støvler og havde enten lang fedtet hår eller langt hår med undercut. Der brugte man ikke flere timer foran spejlet med at sætte hår eller bruge en masse hårpleje, eller for den sags skyld kvalitets makeup. Nej, dengang tog man heller ikke altid et bad. Jeg husker det som var det i går, hvordan det var, man så ud. Kort fortalt så lignede man en omvandrende vagabond med alt for langt hår.

Selvom jeg syntes, at man så tosset ud dengang, så syntes jeg bestemt ikke, at det er noget i forhold til de unge i dag. Helt ærligt, med hånden på hjertet, så ser de meget mystiske ud. Fred vær med dem og alt det der, men jeg ville ikke have tatoveret hele min hovedbund og ansigt, da jeg var ung. Tatoveringer er kun en lille del af det, der er også dem, der kalder sig goth. Goth er vel dem, som man tidligere kaldte punker.

De er bare lidt mere vilde i udseendet, håret er stadig farvet sort, grøn eller rødt med hårfarve. Håber de bruger noget rigtig godt hårfarve uden parabener eller ammoniak. For ellers skal der bruges utrolig meget hårfarve for, at kunne holde hårfarverne. Det ville jo være ret irriterende og dyrt, hvis det var en hårfarve der blev vasket ud.

Jeg er jo i bund og grund fuldstændig ligeglad med, hvad de unger gør ved deres udseende. De er jo unge og skal udforske sig selv, for at finde sig selv. Jeg gjorde fuldstændig det samme, men bare ikke i så vild en grad. Nu hvor jeg tænker over det, så ville jeg måske også have gjort det samme, hvis moden var det samme dengang. Jeg ville måske ikke have valgt den sorte farve til håret, men derimod vælge en hårfarve til blå øjne.

God aften derude.