Google som bedste ven

Det er populært at være kritisk overfor Google i både pressen og blandt en vis del af de mennesker, der arbejder med onlinemediet. Vi har derfor valgt i denne artikel at gå en anden vej og tale med en person, der lever godt på grund af Google. Det er den danske SEO ekspert Thomas Rosenstand, der bor i Florida, hvor han driver både et amerikansk firma og et dansk firma, der beskæftiger sig med søgemaskineoptimering og online marketing over en bred kam.

Vi har stillet Thomas Rosenstand fra firmaet Concept Interest – http://www.concept-i.dk/ – disse spørgsmål:

  1. Er Googles dominans en bekymring for dig?
  2. Oplever du Google som en partner eller som en modstander?
  3. Vurderer du, at Google vil bevare sin overlegenhed i de kommende år?

Thomas har været så venlig at besvare spørgsmålene, og hans svar kommer her:

  1. Uanset hvad: Jeg kan godt blive lidt bekymret over, at en kommerciel virksomheds forvaltning har så dramatisk og afgørende indflydelse på, hvordan en online virksomhed kan konkurrere i store dele af verden. I Danmark er Googles dominans nærmest fuldstændig, og er en webshop ikke med i søgeresultaterne, er der kun AdWords tilbage. Og det er ikke billigt.
  2. Jeg oplever klart Google som en partner i de fleste tilfælde. Men når de for eksempel vælger at maskere referrer i Analytics, som de har gjort forleden, kan jeg godt blive lidt arrig. Så er de mere modstander, end de er partner.
  3. Med den ekstrem innovation og udvikling, der sker hos Google over hele verden, er jeg ikke i tvivl om, at de vil bevare deres absolutte førerposition i mange år frem som søgemaskine. Men de vil blive truet på pladsen af innovative systemer som for eksempel Siri far Apple. Men lur mig – der bliver med garanti forsket på højtryk i Mountain View på at knække også den nød.