Godt jysk flyttefirma?

Jeg er knust. Min bedste veninde skal flytte. Hendes far har fået et nyt arbejde, og de skal flytte til Aalborg. Hun er også ked af det. Hun vil ikke væk fra sine veninder. Og slet ikke mig. Men desværre, så har hun ikke noget at skulle have sagt i den sag. Desværre. Jeg har ellers talt med mine forældre, om hun ikke kunne bo her. Men det vil de ikke høre tale om.
Hun har fortalt mig, at hun og hendes familie skal flytte lige efter sommerferien, er startet. ”Min mor har allerede fundet et godt flyttefirma i Jylland – og hun er allerede begyndt at pakke ting ned”, fortalte hun mig i går.

I god tid

Det er godt nok lidt tidligt, synes jeg. Der er da lang tid til sommerferien starter endnu. Vi sad sammen inde på hendes værelse, da hun sagde det til mig. Jeg kunne godt se, at hun var ked af det. Og måske også lidt gal over hele situationen. Men hun siger selv, at hun er fuldkommen magtesløs. Hendes mor ved godt, at vi er kede af det. Hun er en sød kvinde. Hun kom ind til os på værelset med en bakke med te og frugt til os. Hun satte sig ned og begyndte at fortælle os, at hun godt ved, at det bliver svært for os ikke at kunne ses hver dag. Men hun sagde også, at Jylland faktisk ikke er så langt væk, og der er mange ferier og weekender, hvor vi kan ses. Vi skal bare arrangere det mellem os. Måske kan jeg komme og besøge min veninde i Jylland, når de er kommet på plads i det nye hus, og det er helt sikkert, at hun også kan komme og besøge mig i måske allerede efterårsferien, hvis mine forældre ikke har noget imod det.

Det hjalp

Det hjalp lidt på alt det triste at tale med hendes mor om det. Og ja, det er jo rigtigt nok. Jylland er ikke så langt væk. Og vi kan da godt selv finde ud af at tage et tog fra eller til Aalborg.

Jeg snakkede med mine forældre om det om aftenen, efter at jeg havde besøgt min veninde. De var helt med på, at hun skal komme og besøge os når som helst. Så længe det bare ikke går ud over vores skolegang. Det var da meget rart at få at vide.

Det bliver lidt tomt

Men altså, det bliver så tomt, når hun er rejst. Jeg tror også, at der vil være andre i klassen, som måske vil savne hende. Og helt ærligt, jeg er også bange for, at hun finder nogle andre veninder i Aalborg, og ligesom glemmer mig. Jeg håber det ikke. Måske kan jeg prøve at overtale min far til også at finde et nyt job i Aalborg. Det vil da ikke være en dårlig ide. Men jeg ved godt, at det vil han ikke. Han er glad for sit arbejde her på Sjælland. Så ja, jeg må bare sørge for, at vi holder god kontakt. Heldigvis er der noget, der hedder Skype.