Fordele ved hosting af serverdrift

Hjemmesider, interne systemer, back-end databaser og kundekartoteker – listen over ting, der kræver en exceptionel serverdrift i en moderne virksomhed, er lang. Men at stå for serverdriften som virksomhed selv i dag, i modsætning til at benytte sig af hosting, er ikke nødvendigvis en særligt god idé og kan ende med at skabe både bekymringer og økonomiske lussinger som følge af nedbrud.

I stedet for selv at stå for drift af servere og dertilhørende hosting i eget domicil, kan det hurtigt betale sig at lade professionelle på et fast månedsbasis varetage ens serverdrift – hvorfor forklarer vi meget gerne i denne tekst!

En sikker serverdrift

Den altoverskyggende fordel ved at benytte sig af hosting fra et eksternt IT-firma til ens serverdrift er, at man opnår en sikker og stabil IT-hverdag. Det firma, der får lov til at tage sig af sagerne, er forhåbentligt specialiseret i hosting og serverdrift og har til formålet hjemkøbt de bedste varer på markedet – dette tæller blandt andet store og stærke servere, nødstrømsanlæg, 24/7 overvågning, sublim køling og meget mere.

At investere i disse serverdrift-komponenter indenfor virksomheden, fremfor at benytte sig af hosting, er ikke alene en meget dyr og i de fleste tilfælde uoverskuelig proces, men derefter at opsætte, tweake og optimere disse komponenter i en uendelighed nærmer sig et fuldtidsjob. Dét er et fuldtidsjob. Netop det fuldtidsjob er det dog muligt med hosting af ens serverdrift at skubbe over til anden side, hvorved ens virksomhed rent faktisk får tid til at tjene penge i stedet for.

Nøgleord: Sikkerhed og pålidelighed

At overlade ens serverdrift til anden side med hosting kræver, at man stoler og tror på de mennesker, der får overrakt opgaven. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har fundet de rette personer til opgaven, kan du med fordel blandt andet komme ind på følgende i en indledende samtale om hosting af jeres serverdrift:

  • Nødstrøm – hvad hvis strømmen til serveren ryger? Er der i så fald et nødstrømsanlæg klar til at tage over, så ens serverdrift ikke går nedenom og hjem?
  • Daglig back-up – hvis uheldet er ude, og serveren nedsmelter, er der i så fald taget en back-up, hvorledes vital data ikke mistes? Hosting er ikke alene ’opbevaring’ af jeres data. Back-up er en lige så vigtig del!
  • Konstant overvågning – hvis der er tegn på fare, er der i så fald et overvågningssystem, der alarmerer teknikere og konsulenter, hvorledes de kan tage sig af problemerne, inden at de udvikler sig? Back-up af servernes data er godt at have, hvis ens serverdrift er gået ned, men at forhindre et nedbrud er naturligvis endnu bedre.

Tag en snak med det firma, hvor du overvejer en hosting-løsning til jeres serverdrift, om blandt andet disse ting. Dette er ganske grundlæggende krav i moderne hosting, hvilket der gerne skulle være 100 % styr på – og mere til!

Store fordele at hente ved en udliciteret hosting

At udlicitere hosting af jeres serverdrift er ikke at anse som en udgift, men nærmere en investering i en stabil og problemfri, daglig serverdrift. At I får tid til at slibe virksomhedens reelle kernekompetencer i stedet for at rode med teknik halvdelen af dagen, er de optimale rammer for vækst i virksomheden. Overlad hosting til de, der har specialiseret sig i dette, og koncentrer jer om at skabe en fantastisk og overskudspræget virksomhed i stedet for!