En dyr måned

Det har været en rigtig dyr måned. Først var der konens hårtørrer, der satte ud. Så den skulle selvfølgelig udskiftes nærmest inden ledningen var taget ud af stikket. Den dyreste vi kunne finde hos isenkræmmeren. Så var fruen tilfreds.

Men så var det karburatoren, der satte ud på bilen. Ingen tøven. Den blev kørt til mekanikeren mandag og tirsdag morgen var den klar. I sidste uge var det så op med muldvarpen igen. Vi havde en frygtelig svirren udenfor hoveddøren. Det viste sig så, at vi havde fået hvepse på loftet. Så hverken post eller besøgende kunne komme til ringklokken.

Så vi var nødt til at bede vores lokale skadedyrsbekæmper komme forbi og lave fri bane gennem alle disse stikkende bæster. Han gav dem en ordentlig gang pulver oppe på loftet, så det nærmest røg ud gennem alle revner og sprækker på taget. Da han kom ned igen deroppe fra, fortalte han mig, at hvepsene nok var mit mindste problem. Først troede jeg egentlig han mente min kone, så jeg nikkede selvklart. Men det viste sig hurtigt, at det var et langt større problem.

Skadedyrsmanden sagde, at min tagkonstruktion var i fare for sammenstyrtning ! Hvad, sagde jeg. Jo, det er du simpelthen nødt il at få gjort noget ved med det samme, sagde han. Ellers går det galt. Nu er jeg jo jyde, og mine store udskrivninger allerede i denne måned, så ville jeg have syn for sagen. Så jeg gik med op på loftet. Og til min store forbavselse kunne jeg se en masse små huller i spær og lægter.

Husbukke

Det er husbukke, forklarede han. De æder træet, så det bliver svagere og mere svækket for hver dag der går. Hvis du ikke får gjort noget ved det, så ender det med at taget falder sammen. Træværket holder jo sammen på det hele. Jamen, så bare sprøjt det med noget gift mod borebiller, sagde jeg. Rolig nu. Du skal nok lige kende prisen først, sagde ” skadedyret ”. Det er temmelig bekosteligt og ikke noget man bare lige gør på en time. Det er en meget omfattende behandling. Ok, nu begyndte jeg at blive skeptisk. Enten var den mest uheldige sælger som firmaet kunne sende ud, eller også var han ganske enkelt for ærlig, og kunne godt se problemet fra min side. Da jeg fik prisen, var jeg nok nærmere en sammenstyrtning, end mit tag ! Men der var jo ingen vej udenom. Det skulle bare ordnes. Ellers ville mine tidligere investeringer på måneden også blive ødelagt.