De tykke er ikke stygge

I de fleste menneskers øjne er mit job nok ikke noget at råbe højt hurra for, men selv holder jeg nu meget af det, og i kraft af, at jeg som sælger kommer ud til mange forskellige tøjforretninger, er arbejdet bestemt også meget afvekslende, og jeg har i hvert fald også et godt forhold til mine kunder.

Jeg er kørende sælger for en tøjgrossist, der i de seneste mange år har specialiseret sig i tøj til store kvinder. Min chef har fortalt mig, at for en del år siden – og altså før jeg kom til firmaet – havde han ambitioner om at skulle sælge smart modetøj til forretningerne. Problemet var bare, at konkurrencen var temmelig hård, så det kneb ham at udvide kundekredsen.

Så blev han på et tidspunkt opmærksom på, at der bliver flere og flere stærkt overvægtige mennesker i vores samfund, og han besluttede at lægge forretningsmodellen om, for han oplevede også fra sine egne kunder, at der var en stigende efterspørgsel efter tøj til store piger. Sådan noget tøj som dette: https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/

Og den omlægning viste sig hurtigt at give pote, for der er faktisk ikke så mange i branchen, der interesserer sig for kvindetøj i de helt store størrelser. Han fik skabt nogle nye kollektioner, som lagde vægt på, at kvinder i den størrelse jo altså også har forfængelighed og gerne vil se så smarte ud som muligt. Friske farver og mønstre, der er egnet til delvist at skjule sådan nogle store korpus, blev meget hurtigt en god salgsvare, og grossistfirmaet fik betydeligt flere kunder og større overskud end tidligere.

Så da jeg blev ansat som sælger, var det faktisk et udtryk for en udvidelse af forretningen, og mit arbejde bestod fra starten i at køre rundt til tøjforretninger og afsætte blandt andet smarte kjoler i store størrelser. Det er også lykkedes mig at skaffe en hel del nye kunder, og min chef har flere gange påpeget, at jeg har været en gevinst for hans firma, hvilket han da også har kvitteret for ved at give mig en bonusordning udover den faste løn, jeg havde fra starten.

Og her det seneste halve års tid har jeg faktisk fået endnu mere travlt, for min chef besluttede på et tidspunkt at tage springet og også markedsføre herretøj i store størrelser: http://www.storedrenge.dk/ . Det var nok en helt naturlig udvidelse af sortimentet, for det er naturligvis ikke kun kvinder, der i vores samfund har en tilbøjelighed til at blive alt for store.

Nu er mit arbejde sådan set delt op i to forskellige afdelinger, så jeg nogle dage har dametøj med i bilen, mens jeg andre dage udelukkende har herretøj. Den varevogn, jeg kører i på mit arbejde, er ikke stor nok til at have begge slags tøj med, så jeg planlægger hver dags rute efter, om jeg skal besøge forretninger med dametøj eller herretøj.

Således skal jeg i morgen have pakket bilen med en ny kollektion af tøj til store mænd og køre rundt til kunderne for at vise den frem. Det er en kollektion, som vi venter os meget af.