Centralstøvsuger eller robotstøvsuger?

Min kone har længe sukket efter at få installeret en centralstøvsuger, og jeg har længe sukket efter at få en robotstøvsuger, men hvad er egentlig bedst for indeklimaet og hvad er bedste hvis man har støv allergi?

Fordelen ved en centralstøvsuger er at den suger den brugte luft ud af huset igennem en udblæsningen ventil, og derfor hvivler der ikke støv og meget andet udgennem støvsugeren når der støvsuges. På den måde er den optimal når man er allergikker. Desværre er den ikke særlig at støvsuge med hvis er den med allergien, for så hvivler der støvpartikler op i luften under støvsugningen.

Fordelene ved en robotstøvsuger er at den selv kan støvsuge, og at man derfor ikke behøver være hjemme når den gør rent. På den måde kommer man udenfor skudlinje af det støv der måtte ryge ud igennem støv og partikel filteret. Hvis man så køber den bedste robotstøvsuger på markedet, som også har AeroVac støvbeholder, så vil jeg mene at jeg som indehaver af en støvallergi er dækket rigitig godt ind?!

Hvis man så køber sig til rengøring 3-4 gange om året, altså hovedrengøringen så slipper man fuldstændigt for at rør en støvfinger, og det er jo meget optimalt i forhold til min allergi. Desværre er det også en lidt dyr løsning, men det er det også med en centralstøvsuger hvis man så alligevel ikke selv kan bruge den.

Relevante links:
En side om robotstøvsugere: http://www.robotstøvsuger.org
En side om centralstøvsugere: http://centralstoevsuger.org