Byg om og spar strøm

Hvis du skal til at bygge om på huset eller måske bygge et helt nyt hus, så er det værd at overveje at installere et solcelleanlæg. Et solcelleanlæg er i dag en rigtig god investering. Det er der flere grunde til.

For det første er solen en gratis og vedvarende energikilde, som ikke forsvinder foreløbig. Det er også en naturlig energikilde, hvilket betyder at det er CO2 neutralt og dermed ødelægger solceller ikke miljøet. Derudover er solceller støjfri og har en utrolig lang levetid. De fleste solcelleanlæg i dag har en levetid på ca. 30 år, men ofte kan de fortsætte med at producere i strøm i meget længere tid. Derfor indtjener det sig hurtigt at investere i solceller, og i løbet af ti år har man tilbagebetalt investeringen og strømmen bliver gratis. I Danmark, hvor vi har mest sol om sommeren og mindre om vinteren, er det en fordel, at man kan blive tilknyttet elnettet. Det betyder, at når solcelleanlægget producerer for meget strøm om sommeren, løber reststrømmen ud i elnettet, og elmåleren løber baglæns. Men når der produceres for lidt strøm om vinteren, får man strøm fra elnettet, og elmåleren løber forlæns.

Ofte bliver solcelleanlæg placeret på taget, men med flere nye anlæg er det muligt at integrere det som et bygningselement i huset. På den måde kan man få installeret en smagfuld løsning, der respekterer husets linjer og arkitektur. Det er derfor både en rentabel og smart løsning, for folk der står og skal til at bygge om eller bygge nyt.