Arbejdsglæde og humor hænger sammen

Har du nogensinde prøvet at være til jobsamtale i et firma, hvor du bare kan mærke, at der er glæde ved at være på arbejde? Jeg kan meddele dig, at det er en meget positiv oplevelse.
En jobsamtale kan være en situation, hvor presset ligesom er lidt ekstra stort på én. Især hvis du søger job for første gang. Men når du kan mærke, at der er arbejdsglæde og liv på den arbejdsplads, hvor du gerne selv vil bruge mange af dagens timer, så bør du slappe af og tage din egen humor med dig.

At skabe arbejdsglæde

Det er nemlig humor på arbejdspladsen, der er med til at skabe arbejdsglæden – læs om det her: https://runegreen.dk/foredrag/.

Jeg vil dog råde dig til ikke at overdrive med det humoristiske. Du skal lige forsøge at få en føler ud først. Men du må gerne vise dine samtalepartnere, at du har humor. Og det har vi alle sammen. Et eller andet sted. Og viser du, at du har humor, ja så viser du også, at du er en holdspiller. Det er jo vigtigt, at vi forstår, at vi skal være en del af et team, når vi søger nyt job.

Passer din stil med stedet?

Måske er du nervøs for, at din humor ikke falder i hak med arbejdspladsens. Men det er faktisk noget, du ret hurtigt lærer, at du ikke skal være nervøs for. Det kræver lidt gåpåmod og lidt hjernearbejde at give sig selv lov til at få sin egen humor frem overfor en masse nye kollegaer, men arbejder du lidt med det, så kan du sagtens. Din humor kan hjælpe dig. Måske vil du ovenikøbet også opleve, at du har kollegaer med samme humor som dig. Og det vil kun være kilde til ekstra arbejdsglæde for jer. Så rådet herfra er ikke at være alt for alvorlig. Find din situationsfornemmelse frem. Så skal du se, det går alt sammen meget lettere.