Væglamper eller bordlamper?

Jeg er gift med Oline, og det indebærer blandt masser af fordele også en smule udfordringer. En af dem er, at Oline er yderst pernitten med, hvordan vores hjem skal indrettes – lige far farver over møbler til lamper. Belysning er bestemt en alvorlig sag, men Oline tager det helt ud i ekstremerne nogle gange.

Da vi købte nyt hus i foråret, kæmpede jeg i måneder med at finde den helt rigtige belysning til de mange rum. Og i nogle rum var det ikke blot et spørgsmål om at finde de rigtige lamper. Næ – nej: Det handlede også om, hvorvidt der skulle bruges væglamper eller bordlamper for at skabe den helt rigtige stemning i rummene.

Væglamper er selvfølgelig lamper til at hænge fast på vægge

Men bordlamper og standerlamper skal ikke hænges op – det er jo logisk nok. Som lettere doven middelklassemand gik jeg efter det mindste besvær, hvorfor jeg foreslog Oline at satse på bordlamper og gulvlamper. Men hun var ikke sådan at rokke – der skulle være væglamper i stort set alle rum.

Vores loakle elektriker smed os ud af butikken, efter Oline for 32. gang gjorde sig besværlig, og så var det jo slut med at handle der. Nu var gode dyr rådne, for hvordan skulle vi købe de rigtige lamper, når vi ikke har en bil og derfor ikke kunne køre til Lille Skensved og besøge butikker der?

Luksuslamper.dk blev vores redning! Vi fandt simpelthen alt, hvad vi skulle bruge af belysning på den netbutik, og så var vi reddede. Og ja – Oline fik sin vilje, jeg hængte lamper op og alle er glade 🙂