Antikviteter og tyverier

Det har selvfølgelig i mange år været en selvfølge, at min antikvitetsforretning har været udstyret med en tyverialarm som du kan læse om her, og den har da også i nogle få tilfælde været i stand til at afskrække nogle tyveknægte, der var på vej til at begå indbrud i forretningen.

Men for nogle dage siden kunne jeg se, at der var opstået en fejl i alarmsystemet. Da jeg åbnede butikken om morgenen og ville afbryde alarmen som sædvanligt, var der ikke lys i den lille lampe, der tilkendegiver, at alarmen er slået til.

Jeg overvejede, om jeg kunne have glemt at sætte alarmen til aftenen før, men det havde jeg ikke, kunne jeg se, og jeg kunne efterfølgende konstatere, at systemet var totalt dødt. Jeg besluttede mig på stedet for at få udskiftet tyverialarmen, for den gamle havde langt over 10 år på bagen, så jeg kunne godt trænge til noget mere moderne.

Jeg har en bekendt, der ofte handler hos mig, som jeg ved er ekspert i alarm til butikker. Ham ringede jeg straks til, for jeg ville gerne have foretaget en udskiftning så hurtigt som muligt, for så længe den gamle alarm ikke virker, er der jo slet ingen sikring af mine antikviteter, hvoraf nogle faktisk er forholdsvis kostbare.

Han tilbød at komme samme dag, men havde ikke det alarmsystem, som han mente var bedst egnet til mig, på lager. Da han kom, lykkedes det ham at få liv i den gamle alarm, så den må klare opgaven nogle dage endnu, men jeg fastholder udskiftningen.