Italiensk vin

Den italienske vin har oplevet lidt af en renæssance de seneste par år. Italien har en meget stolt historie indenfor vinproduktion, men de har døjet med nogle sløje årtier, hvor blandt andre den franske og colombianske vin har overhalet indenom. Nu har de italienske vinbønder midlertidigt fået styr på sagerne igen, og italiensk vin af meget høj kvalitet pumpes nu igen rundt i verden – og også til Danmark.

Især ved de italienske kyster dyrkes der megen god italiensk vin. Druerne står ofte i mange år førend de høstes og i sidste ende puttes på flaske. Processen er en smule anderledes, hvis du ønsker at prøve økologisk vin fra Italien, hvor det typisk tager mere tid end ikke-økologisk vin – men smagen er også herefter.

italiensk vin er – ligesom økologisk vin – langt fra de billigste dråber, du kan finde. Men til gengæld får du også en større oplevelse, end en almindelige flaske fra Netto eller Bilka kan tilbyde dig. Den italienske vin kan både være bidsk og blid i en og samme slurk. Noget, der er helt umuligt at forklare, men giver god mening, når du selv først oplever det.

Det kan vise sig som værende en stor fordel at købe din italienske vin på nettet. Her er det nemlig muligt at opnå lavere priser på vinen til en samtidigt lavere pris; i supermarkedet er det svært at finde ordentligt italiensk vin. Men på nettet, især i specialiserede småbutikker, bugner det på de virtuelle hylder med lækker vin direkte fra de italienske kyststrækninger og marker.

Læs meget mere om god vin her.