Tæger og lopper

Lige nu er det høj sæson for tæger og lopper, det betyder at din hund er ekstra udsat netop nu. De fleste ved godt at der findes loppemiddel, og at det beskytter ret effektiv imod netop lopper, men der er ikke ret mange der ved at det også beskytter i tæger og floater. Begge dele er i øvrigt en stor gene for din hund, lopperne kløer imens tæger gør ondt. Tæger kan være bære af en farlig bakterie som starter med at gøre hunden lam, hvor efter den ender med langsomt at dø. Den samme bakterie kan angribe mennesker hvis tægen finder på at angribe her.

Der findes flere forskellige producenter af de loppemidler, nogen af dem er billige og andre koster ret mange penge. Der er ikke nogen generelle retningslinjer for hvad der virker bedst på netop din hund, her vil jeg anbefale at man prøver sig frem, i den process er det selvfølgelig vigtigt at man holder nøje øje med hunden undervejs. Det er jo vigtigt at man får bekæmpet lopperne. Hvad angår priserne, så vil jeg sige at der er gode muligheder for at spare mange penge hvis man køber sine loppermidler online!

Her er en god side der beskriver loppemidler: http://loppemiddel.com

Husk i øvrigt at bruge en godkendt transportkasse til hunde hvis du skal til dyrelægen med din hund i forbindelse med lopper eller tæger. Eller bare generelt hvis du skal flytte rundt på din hund.