Opløftende post

Det var helt opløftende, da jeg i dag tømte vores postkasse og blandt en masse reklamer også fandt et brev, hvor min adresse var skrevet på med håndskrift. Det er efterhånden sjældent, man støder på den slags breve, for langt de fleste papirbreve kommer enten i rudekuverter, eller også er adresserne sat på med labels.

Brevet var endda fra et VVS firma, som jeg havde hyret til at gennemføre en mindre reparation i vores vaskekælder. Det var selvfølgelig regningen for arbejdet, der nu blev sendt frem, men ud over regningen var der i kuverten et par små foldere, som firmaet åbenbart rutinemæssigt lægger i deres kuverter, når der sendes regninger ud.

Ad ren og skær nysgerrighed gav jeg mig til at læse lidt i folderne, hvoraf den ene redegjorde for, hvordan man kunne få installeret jordvarme, som ifølge teksten kunne spare mange tusinde kroner hvert år, så man selv med en lånefinansiering faktisk ville have en nettogevinst, hvis man valgte den form for opvarmning af huset. Og jeg kunne lide, at de ikke brugte alt for megen emballage til at pakke tingene ind i – jeg går nemlig meget op i miljøet også.

Det syntes jeg faktisk var ret interessant, selv om det aldrig kan blive aktuelt for os. Her hvor vi bor, har vi fjernvarme, og der er tinglyst deklaration på grunden om, at man skal bruge fjernvarme til opvarmningen af huset, så det kan vi jo ikke ændre på.

Men jeg skrev mig det bag øret, for hvis vi for eksempel en gang vil flytte til et sted, hvor der ikke er krav om at aftage fjernvarme, synes jordvarme da at være en oplagt mulighed.