Stillads firma hvor?

Selvom jeg til dagligt arbejder som ingeniør på et kontor, så kan jeg faktisk godt finde ud af at bruge mine hænder. Jeg elsker at gøre tingene selv. Det kan være lige fra at reparere en stikkontakt til selv at ordne taget på mit hus.

Gammel murer

Jeg har tidligere stået i lærer, som murer, og ved en smule om, hvordan man pudser en væg op, så den bliver flot. Jeg ved såmænd også lidt om tagets spær. Også selv om jeg ikke er tømrer. Min bedste ven den gang, jeg var i lære, var tømrer.

Nu har jeg så fundet en ny opgave, som jeg skal i gang med. Og jeg skal være færdig med den i løbet af sommeren. Vi har nemlig besluttet, at vi skal have sat en brændeovn op inden i stuen. Den vil sprede hygge og varme til efteråret og vinteren.

Udtræk til brændeovnen

Det betyder, at jeg skal have lavet udtræk til brændeovnen. Der skal med andre ord slås et hul i muren ud. Men så har jeg besluttet, at vi ikke vil se på de her rør, man sætter til brændeovnen, og som sørger for, at udtrækket sendes væk. Også selv om røret sættes udenfor. Det ser bare ikke pænt ud. Så jeg skal have bygget et skjul til udtræksrøret, og så skal det skjul forbindes til husets skorsten. Det er det sidste, der bliver noget af en opgave. At få smækket nogle mursten op omkring røret er ikke svært. Det er det her med at lave forbindelsen. Det skal jo ske ret højt oppe. Og der skal lidt teknisk snilde til.

Skal finde et stillads

Så jeg skal lige have lagt en plan. Og det første jeg skal gøre, er at få fat i et stillads firma, som måske har en smart og billig løsning. Jeg har jo egentlig ikke brug for et stort stillads. Jeg skal bare kunne nå op.

Nu er jeg en heldig person: På mit arbejde har vi en stilladsservice. Jeg tænker, at det bedste vil være, hvis jeg lige forhører mig hos dem, om de kender til en smart løsning. Og måske kan jeg få noget rabat på leje af stilladset, fordi jeg er medarbejder i firmaet. Man ved aldrig. Det skader da ikke at spørge sig for, vel?

Det bliver et kanon projekt at komme i gang med. Min kone har allerede valgt, hvilken brændeovn vi skal købe. Så jeg kan bare se at få regnet ud, hvor mange udtræksrør jeg får brug for. Hvor mange mursten og mørtel. Og så må jeg vist hellere lige spørge, om jeg skal have en byggetilladelse til det. Det ændrer jo på husets udseende, selvom det i virkeligheden er en forholdsvis lille ændring på det.

Måske kan jeg finde en måde, hvor jeg kan præsentere det, så det ser pænt ud. Jeg gider ikke at slås med en eller anden skrankepave nede på kommunen om det. Jeg skal lige have spurgt en af mine kollegaer, som ved noget om det. Han er arkitekt og ved en masse om byggereglementet, og hvordan man får en byggetilladelse.