Print professionelt?

Jeg har haft rigtigt travlt med at få skrevet mit manuskript færdigt. Nu skal det så printes i 17 eksemplarer, inden jeg sender det til alle skuespillerne, som skal være med i stykket, som skal sættes op på det lille teater. Det er en sort komedie. Jeg håber virkeligt, at vi får succes med den. Sidste år blev det en succes, og jeg har tillid til, at vi kan gentage succesen. Vi skal i gang med prøverne så hurtigt som muligt. Derfor vil jeg gerne have printet hele manuskriptet ud hos en professionel trykker.

Selvgjort dur ikke

Det går ikke på min lille printer derhjemme. Den er kun beregnet til at trykke en enkelt side ud i ny og næ. Og sandt at sige, jeg bruger den faktisk kun til at skanne vigtige dokumenter med. De bliver så arkiveret elektronisk. Og i ny og næ en fotokopi. Det er det. Det er også dyrt med printerpapir. Hvis jeg selv skulle printe hele manuskriptet ud, så ville jeg da skulle bruge mindst to kasser A4 ark. Plus patroner til printeren. Og kvaliteten ville alligevel være dårlig.

Printfirma i København?

Derfor er jeg ude for at lede efter et sted med print i København, som kan hjælpe mig med at få manuskriptet printet og bundet ind i 17 eksemplarer. Jeg kan nok godt selv klare at transportere de printede manuskripter hen til teateret, hvor den første læseprøve skal ske. Det er i overmorgen, så jeg håber, at jeg kan finde et sted med tryksager i København, der kan levere i løbet af i morgen. Det ville bare være fedt.

Hvis vi kan få arbejdet en god prøverutine ind i skuespillerne lige fra starten, så er vi et godt skridt på vejen til succes. Der er en af skuespillerne, som er med i stykket, der ikke er særlig god til at overholde aftaler og mødetidspunkter. Det er ret irriterende. Men jeg tror, at hvis vi kan få hende ind fra starten, så kan vi regne med, at hun gør et godt stykke arbejde. Hun er hamrende dygtig. Men også noget af en ’diva’. Det er en kilde til irritation hos nogle af de andre skuespillere. Og min. Jeg skal jo instruere hende. Og jeg ved af dårlig erfaring, at hvis jeg er irriteret på hende, ja så spilder vi meget tid med at overbevise hende om, at hun ikke skal sige op nu.

På den anden side set

På den anden side. Jeg har knoklet med at få det her manuskript til at være tiltrækkende for hende. Så må hun forstå, at stykket er skrevet til hende. Jeg tror, jeg skal bede ham trykkeren om at lave et særligt omslag til hendes eksemplar. Hun kan være ret hidsig og kaster ofte med tingene. Nå, put, vi kommer igennem. Hvor var det nu, at jeg så, der var et firma med prints i København? Det må meget gerne være tæt på teatret. Så skal jeg ikke bruge tid på at transportere alle eksemplarerne langt. Og mangler der et, eller har en af skuespillerne glemt sit eksemplar, så kan jeg vel hurtigt få lavet et ekstra.