Mormor elsker burgere

Min mormor er opvokset i England, og selv om hun har boet i Danmark i mange år, har hun bevaret og efterlevet en del traditioner fra sin opvækst i England, især med hensyn til maden og spisetiderne. Hun drikker te, spiser masser af kiks og hvidt brød og rynker på næsen, når vi andre drikker kaffe eller spiser rugbrød.

Hver eftermiddag spiser hun en sandwich og drikker endnu en kop te,  aftensmaden bliver først serveret ved 20-tiden. Jeg har nu aldrig ment, at hendes evner til at lave mad var i eliteklassen, men hendes sandwicher er eminente. Mormor er heldigvis et socialt menneske, og efter etableringen af Sunset boulevard spiser hun ofte på deres restaurant i Vejle. Hun er vild med en bestemt sandwich, som hun synes smager af England, og af og til følges hun med en god ven til restauranten og spiser en saftig burger, som hun også sætter pris på, hvilket jeg godt kan forstå, for den aftensmad, hun laver til sig selv eller os, når vi er på besøg, er altid meget kompakt og alt for kalorieholdig. Så mormor har godt af at frekventere en restaurant, hvor maden er sund og ikke sprængfyldt med fedt og anden tilsætning.

I dag modtog jeg en invitation til mormors 80 års fødselsdag, hun inviterer til frokost og har bestilt take- away i Vejle hos Sunset Boulevard, for som hun skriver i invitationen, når man er 80 år, skal man til at tænke på, hvad man putter i munden. Også når man har fødselsdag.