Lukker nettet butikker?

Til forældremødet talte jeg under kaffen med et par andre forældre, og efter at have drøftet børnenes skolegang kom samtalen ind på de få forretninger, der endnu er i vores lille by. Gennem de senere år er der lukket en bagerforretning, en slagter og en guldsmed. I den tidligere slagterbutik er der nu pizzeria, de øvrige to butikker står tomme, og jeg synes de skæmmer bybilledet.

Vi var enige om, at det er blevet besværligt for os, når vi skal købe andet end dagligvarer. Der er naturligvis busforbindelse til den nærmeste provinsby, men ingen af os er vant til at være afhængig af køreplanen og ikke alle har en bil.

Jeg fortalte så, at jeg ofte benytter internetbutikker, blandt andet har jeg lige købt et par super gode solbriller, som kom med posten dagen efter, jeg bestilte dem. En af forældrene fortalte, at han af princip aldrig købte noget via nettet, han mente, det var vigtigt at støtte lokale butikker, og i øvrigt havde han hørt om svindel og bedrageri på internettet. Og for resten er det besværligt, hvis varen ikke lever op til forventningerne.

Der var desværre ikke tid til, at jeg kunne fremføre mine argumenter for nethandel, jeg ville have fortalt, at jeg før jul købte ure via nettet til mine svigersønner, at urene er i orden, og med hensyn til betaling af urene var der ingen problemer. Jeg husker nemlig, at jeg var opmærksom på, at det trukne beløb fra min konto var korrekt, og at beløbet først blev trukket, da varen blev afsendt.