Hygge i familien

Efter at vi begge er blevet pensioneret, tilbringer vi megen tid i vores sommerhus, og i løbet af foråret har områdets faste købmand opført et fælleshus, som blandt andet skal bruges til at afholde de mange aktiviteter, der er herude i sommerperioden. Samtidig er huset velegnet til familiefester, og er det dårligt vejr, er der mulighed for at få tag over hovedet og nyde købmandens gode mad i flotte omgivelser.

Købmanden er en meget aktiv og flittig person, at han er uddannet kok, beriger hans tilbud om mad, hvilket min mand og jeg ofte benytter os af. På den måde får vi også lidt selskab, for her kender alle hinanden, og det er jo hyggeligt at få en lille snak med andre engang imellem.

I søndags havde vi besøg af vores voksne søn og hans treårige Maja, vi fik en kop kaffe, mens Maja beskæftigede sig med det legetøj, vi har liggende til vores børnebørn.  Min mand foreslog, at vi spiste fælles aftensmad hos købmanden, men sønnen var lidt tilbageholdende, han var nervøs for, om Maja kunne holde sig i ro på sådan et “pænt spisested”, som han udtrykte det. Men vi fik ham hurtigt beroliget, i huset er der en høj stol, så pigen kan sidde roligt og spise sin mad, og efterfølgende kunne han placere hende i et spændende legehjørne med både dukker, bamser, Lego og forskellige puslespil.

Det blev en vellykket aften for os voksne og i særdeleshed for Maja, hun var meget optaget af legetøjet i børnehjørnet og kedede sig ikke.