Eskimo jordstøder?

Egentlig troede jeg først, det var en joke af en art, da min førstemand ringede ind og sagde, han havde knækket sin eskimo. Han lød nu vældigt seriøs, så jeg var nødt til at finde ud af, hvad det handlede om, og jeg ønskede jo ikke at fremstå dum og uvidende.

Sagen er, at jeg for 4 måneder siden købte et firma, der arbejder med diverse anlægsopgaver, og jeg har meget lidt forstand på det – men en hulens masse forstand på at drive forretning. Derfor var jeg spejlblank på, hvad en eskimo var i hans verden. Der var ingen vej udenom – jeg måtte spørge.

Eskimo jordstøder

Inden jeg nåede at spørge ham, løste han problemet for mig, da han sagde: “Sørg nu endelig for at købe Eskimo igen, for det er bare den bedste jordstøder, der findes”.  Aha tænkte jeg, da jeg forsikrede ham om, at jeg nok skulle sørge for det – det er altså en jordstøder.

Nu har jeg jo lært én ting allerede, og det er, at værktøj er ekstremt vigtigt. Det er jo det halve arbejde, som det siges, og det er også en overordentlig stor post i regnskabet, for værktøj er jo ikke billigt, når det skal være i professionel kvalitet.

Værktøj for professionelle

Min forgænger fandt dog en god løsning, som jeg har fastholdt og endda udvidet. Han købte alt værktøj og udstyr på nettet hos e-værktøj, der er en webshop til både private og professionelle.

Der er et par fiduser i det. Dels er det generelt billigere end de gammeldags værktøjsgrossister, og dels har de jo altså åbent døgnet rundt. De har endda formået at udvikle deres forretning således, at hvis man bestiller inden klokken 2 om eftermiddagen, sender de varen afsted samme dag!

Lidt afhængigt af fragtmanden eller pakkepostfirmaet får vi så leveret dagen efter de fleste gange – men nogle gange går der en ekstra dag. Det er så også helt OK, for vi har jo altid et bufferlager af det mest brugte liggende. Det havde vi dog ikke af eskimoer, men det er der rådet bod på nu 🙂