Det sunde liv

Vi har taget hul på den mørke årstid, og om et par uger skal vi stille uret en time tilbage, når perioden med sommertid ophører. Indtil for få år siden hadede jeg vinterhalvåret af et godt hjerte, for jeg havde svært ved at bevare mit ellers gode humør, og det kneb også gevaldigt med energien.

En god veninde af mig fortalte, at sådan havde hun også haft det, men så havde hun læst en artikel om, at der er en del vigtige stoffer i kroppen, som man bare ikke får nok af om vinteren, fordi sollyset ikke er der i tilstrækkeligt omfang til at omdanne andre stoffer til vitaminer og så videre.

Derfor var hun begyndt at spise en del vitaminpiller hver dag i vinterhalvåret. Hun havde også fuldt nogle råd i den artikel, hun læste, om at sørge for at få tilstrækkeligt med fedtsyrer, så hun slugte også en kapsel med fiskeolie to gange om dagen.

Og det havde virkelig hjulpet hende, fortalte hun mig, så jeg besluttede ret naturligt at prøve, om det også kunne redde mit humør og min energi i vinterhalvåret. Jeg indkøbte store mængder af kosttilskud og vitaminpiller. Min mand smilede lidt overbærende i starten, men allerede inden julemåneden måtte han indrømme, at jeg var en helt anden person om vinteren end den kvinde, han havde været gift med i over 20 år.

Så de senere år har jeg peppet mig selv op med den slags hjælpemidler. Det er lidt dyrt, men det er bestemt pengene værd.