Den bedste tandlæge i byen

Som dagplejemor med lange arbejdsdage er det svært at få en tandlægetid passet ind på hverdagene. Selvfølgelig kan jeg lægge besøgene i mine ferier, men mine ferier bruger jeg på rejser, så jeg kan lade op til den tilbagevendende travle arbejdsdag.

Heldigvis opdagede jeg, at der er en tandlægeklinik som har åbent om lørdagen, og selv om jeg indtil da havde haft en rigtig god tandlæge i København, valgte jeg at skifte. Det var især en fordel sidste vinter, for desværre fik jeg en tandbyld ved den bageste kindtand, og det var nødvendigt med en rodbehandling, hvilket betød, at jeg hver lørdag gennem seks uger måtte til en behandling hos tandlægen. Selvfølgelig var det ærgerligt at udvikle en tandbyld, som krævede længerevarende behandling, men det greb ikke forstyrrende ind i min fridag, for jeg tager alligevel hver lørdag ind til byen for at købe ind til den kommende uge.

Da min tandlæge havde konstateret, at en rodbehandling var nødvendig, spurgte hun, om jeg ønskede en smertefri tandbehandling. Jeg plejer ikke at blive bedøvet, for jeg synes, det er ubehageligt, at man efter behandlingen er følelsesløs i mund og kind nogle timer. Rodbehandlingen gjorde nu heller ikke specielt ondt, det var værst de første gange, men efterhånden kunne jeg nærmest ikke mærke, at der blev arbejdet med min tand.

Nu er tanden færdigbehandlet,  det er rart at kunne tygge normalt igen og være fri for at tage smertestillende piller. Nu kan jeg igen hygge mig med dagplejebørnene og spise en gulerod sammen med dem om eftermiddagen.